Att spela poker på nätet

Poker har alltid varit ett populärt spel i Sverige även om det under lång tid har dragits med ett skamfilat rykte. Sakta men säkert har däremot den allmänna acceptansen för spelets natur och dess utövare ökat. Den eviga debatten om spelets skicklighets- kontra turmomentet är inte längre lika påtaglig, dels tack vare många framgångsrika pokerspelare som bidragit med en seriös inställning till spelet.

Pokerns utveckling

I början av 2000-talet slog pokervarianten Texas Hold’em igenom på allvar i Sverige. Poker började visas på TV genom program som World Poker Tour och Pokermiljon, den banbrytande pokerrelaterade filmen Rounders betydelse bör inte heller glömmas bort i sammanhanget.I takt med pokerns spridning på nätet ökade intresset explosionsartat. 2003 vann också Chris Moneymaker, den förste person som kvalificerat sig via en pokersajt, hela huvudtävlingen i World series of Poker (WSOP). Hans vinst blev tillsammans med nätpokerns utbredning starten för pokerboomen. Även om många ansåg att poker är ett skicklighetsspel så går det inte att bortse från att turmomentet kan spela stor roll på kort sikt, vilket Chris Moneymakers bedrift anses vara ett bevis på.Att just turmoment finns är samtidigt en del av pokerns tjusning vilket inbringar hopp för alla dess utövare. Idag år 2014 har det allmänna pokerintresset svalnat något. Gapet mellan spelare har även minskat då den generella kunskapsnivån höjts. Marknaden för nätpokern är för tillfället i en mognadsfas.

Framgångsrika svenska pokerspelare

Sverige är en framstående pokernation med flertalet duktiga spelare som presterat över tid. En av de mest inflytelserika är internetfenomenet Viktor Blom som under sitt alias Isildur skrämde slag på en hel pokerelit under hans framfart på de högsta kontantspelborden.Helt orädd och utan respekt spelade han mot vem som helst närsomhelst med fantastiska resultat. En annan svensk spelare som självklart bör nämnas är vår senaste världsmästare Martin Jacobson som i år vann huvudtävlingen i WSOP med hisnande 10 miljoner dollar i första pris. Martin Jacobson är sedan länge en erkänt skicklig turneringsspelare och han hade över 5,5 miljoner dollar i inspelade turneringsvinster innan fullträffen i WSOP.Vill du gå i Viktors och Martins fotspår är en pokerskola en bra start. Där står allt du behöver veta om hur du värderar händer, nyttiga pokertermer och alla viktiga pokerregler som du bör känna till. Tack vare Martin Jacobsons prestation, kan en ny pokerboom vänta runt hörnet.